En güzel hediyelik eşyalar nelerdir?

Türkler hediye eşyaları alıp vermeyi çok sever ve pandemi döneminde misafirperverliğimizle ünlü olmamamıza rağmen en yakın akrabalarımıza dahi gidemez olduk. Düğünler, nişanlar, doğumlar derken her konuda göremediğimiz insanlar var ve bu yüzden hediyeleşmenin önemi daha da arttı. Yüzünü göremediğimiz sevdiklerimize güzel hediyelik eşyalar göndererek onları özlediğimizi ve kutladığımızı bildirebiliriz.

Gezerken de sevdiklerinizi unutmayın

Ülke dışına çıkarsanız ya da şehir dışında küçük bir seyahat planladığınızda ülkeye ya da ile ait elbet özel bir şeyler vardır.Bütçenizi zorlamadan sevdiklerinize güzel hediyelik eşyalar alabilirsiniz.

hediyelik eşyalar neler olabilir?

hediyelik eşyalar hakkında

Popüler Türk hediyelik eşyaları

Hatıra Eşyası Olmadan Tatil Nasıl Olur? Elbette, kartpostalın artık burada sunulması gerekmiyor, ancak hediyeler kesinlikle uygun. Büyük ya da pahalı olması gerekmez. Türkiye’de de hediyelik eşya olarak uygun olan belli gelenekler, mücevherler, doğuya özgü lezzetler ve daha fazlası var. Türkiye tatilcileri, ülkeye özgü oldukları için her yerde satın alamayacağınız çok özel hediyelik eşyalara neden geri dönmesinler? İşte özellikle Türkiye’den her zaman iyi karşılanan küçük bir hediyelik eşya listesi ve belki de bir veya diğer yolcunun durumu böyle mi?

  • Nazar muska
  • Lokum (Türk balı)
  • Türk baharatları
  • Çömlekçilik (el yapımı)
  • Doğu halıları
  • Nargile
  • Bakır tabaklar
  • Doğu seramik yemekleri
  • Oryantal çatal bıçak takımı
  • Oryantal tarzda lambalar

Bu, yalnızca Türkiye’den gelebilecek gerçekten harika bir açık hediyelik eşya seçkisi. Sahte ürünleri kullanmaktan kaçındığınız sürece seçimin sınırı yoktur. Bunlar, hatıra olarak daha az uygun olması için AB’ye ithal edildiğinde büyük sorunlara yol açabilir. Ancak bu cömert seçim, Türkiye gezisi beklenirken akraba, dost ve tanıdıkların eli boş gitmemesi için yeterli olmalıdır.

hediyelik eşyalara örnekler nelerdir?

hediyelik eşyalar hakkında

Baharatlar

Bunların en bilineni, İstanbul’daki Mısır Çarşısı ve Manavgat’taki (Side yakınlarındaki güney sahili) çarşıdır. Farklı tat ve kokularla en geniş baharat çeşitlerini sunarlar.

Anason, kakule, kimyon, kişniş ve taze safran gibi Almanya’da pek bilinmeyen şeyleri satın alabilirsiniz. Turistik şehirlerde haftada en az bir pazar günü vardır. Her zaman baharat konusunda uzmanlaşmış en az bir bayi vardır. Her zaman olduğu gibi, en iyisi yerlilerin mallarını kendilerinin satın aldığı tezgahlardır.

Türk halıları (doğu halıları)

Türk halıları turistik bölgelerde her yerde satılıyor. Bunu yaparken dikkatli olmalısın.

Halıcıların (ve çarşıların) dükkanlarında alışveriş yapmanın ilk kuralı: pazarlık yapmak! Senden beklenen budur. Bir halı için 600 Lira’lık bir fiyat mı teklif ediyorsunuz? O zaman 300 ila 400 Lira’ya satın alabilirsiniz.

Gerçek bir Türk halısı istiyorsunuz ve Çin’den sahte değil! Ne yazık ki bir orijinali bir taklitden ayırt edemiyorum. Bu yüzden sana çok dikkatli olmaktan daha iyi bir ipucu veremem.

Bunun dışında gerçek Türk halıları çok güzel. El ile ince bir şekilde hazırlanmıştır. Desenleri yerel gelenek ve göreneklere dayanmaktadır. Süslemeler bölgeye göre biraz farklıydı.

Kapadokya’dan Çömlekçilik

Güney sahilinde çanak çömlek pek yaygın değil. Bunları daha çok Anadolu’nun merkezinde bulabilirsiniz. Bunlardan en bilineni Kapadokya’nın Avanos kasabasında bulunan çanak çömleklerdir. Orada Türkiye’nin en uzun nehri olan Kızılırmak’ın çamurundan yapılırlar.

Kil sürahisi almak size yetmiyorsa, deneyimli bir çömlekçiyle atölyede kendiniz yapabilirsiniz.

Bakır tabaklar

Bakır tencere ve sürahiler Osmanlı İmparatorluğu’nda çok popülerdi.

Antalya’da çarşıda bakırcıların olduğu dar bir sokak var. Halen mallarını yüzlerce yıl önce yaptıkları gibi üretiyorlar. Eğer var olabilir satın bir semaver , bir çaydanlığınız ve diğer bakır eşya her türlü.

Nazar muska Lokum (Türk balı) Türk baharatları Çömlekçilik (el yapımı) Doğu halıları Nargile Bakır tabaklar Doğu seramik yemekleri
Anason, kakule, kimyon, kişniş ve taze safran gibi Almanya'da pek bilinmeyen şeyleri satın alabilirsiniz. Turistik şehirlerde haftada en az bir pazar günü vardır. Her zaman baharat konusunda uzmanlaşmış en az bir bayi vardır.
Türk halıları turistik bölgelerde her yerde satılıyor. Bunu yaparken dikkatli olmalısın. Gerçek bir Türk halısı istiyorsunuz ve Çin'den sahte değil! Ne yazık ki bir orijinali bir taklitden ayırt edemiyorum. Bu yüzden sana çok dikkatli olmaktan daha iyi bir ipucu veremem.

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir