Gümüş Yüzük Neden Kararır?

Cildinizdeki doğal yağlar gümüş takılarınızla temas ettiğinde metal tepki verir. Bu reaksiyonun miktarı, tükettiğiniz yiyeceğe, içtiğiniz alkol miktarına ve aldığınız ilaçlara bağlı olarak değişecektir. Terdeki asitlik de reaksiyona neden olabilir. Birçok insan gümüşün karardığını düşünür, ancak bu bir efsanedir. Bunun yerine gümüş takılarınız oksitlenir. Bu işlem metal için zararlı olmasa da, altın gibi diğer asil metaller farklı tepki verecektir.

925 ayar Gümüş

925 ayar gümüş yüzüklerin zamanla kararmasının birçok nedeni vardır. Genel olarak gümüş, havada bulunan kimyasal hidrojen sülfüre tepki verir ve bu da halkanın kararmasına neden olabilir. Gümüşün oksitlenmesi süreci, yüksek düzeyde nem ve ışığa maruz kaldığında hızlanabilir. Kükürt içeren ürünlerle temas da süreci hızlandırabilir. Oksitlenmenin nedeni ne olursa olsun, gümüşün siyaha dönmesini önlemenin birçok yolu vardır.

Bu yolları öğrenmek bazıları için çok daha önemli olabiliyor. Çünkü en değerliniz tarafından hediye edilen bir bayan gümüş kolye iyi korunması gerekiyor.

Oksitlenmiş gümüş

Oksitlenmiş gümüş bir yüzük benzersiz bir siyah patinaya sahiptir ve göz alıcı bir mücevher parçası yapar. Bu eşsiz koleksiyon, benzersiz ve çarpıcı bir moda ifadesi isteyenler için mükemmeldir. Oksitlenmiş gümüş, çeşitli nedenlerle modadır. Rustik, oksitlenmiş görünümü doğanın güzelliğini yansıtır ve gümüşten daha dayanıklıdır. Ayrıca moda takılar için harika bir seçimdir. Oksitlenmiş gümüş kolyeler, küpeler ve bilezikler en popüler takı türleri arasındadır. Bu modaya uygun parçalar, düğünler, partiler ve resmi etkinlikler de dahil olmak üzere birçok etkinlik için mükemmeldir.

Oksitlenmiş gümüş sinirlidir

Oksitlenmiş gümüş bir yüzük, kenar dokunuşuyla aksesuarlandırmanın şık bir yoludur. Bu keskin gümüş parçalar geri dönüştürülmüş gümüşten yapılmıştır ve zamanla kararacaktır. Tek başına veya katmanlı olarak giyilebilirler. Onları birkaç kez sararak bir bilezik olarak da takabilirsiniz. Bu yüzüğün uzunluğu 60 cm’dir. Zincirde ıstakoz tokası vardır.

Hafif ve nemli ortamlarda daha hızlı oksitlenir.

Işığa, havaya veya neme maruz kaldığında gümüş, karanlık ve serin bir ortamda olduğundan çok daha hızlı oksitlenir. Bu süreç, havada bulunan hidrojen sülfür adı verilen bir madde tarafından tetiklenir. Bu gaz, siyah bir tabaka oluşturmak için gümüşle reaksiyona girer. Bu siyah tabaka oksitlenmenin bir işaretidir. Yüksek nem ve ışık da bu alanlarda gümüşün daha hızlı oksitlenmesine neden olur.

Kimyasalların olduğu yerlerde daha hızlı oksitlenir

Çok fazla kimyasal içeren veya yüksek nemli bir yerde yaşıyorsanız, gümüş takılarınız daha hızlı kararır. Gümüş, havada bulunan bir kimyasal olan hidrojen sülfürün etkisiyle oksitlenir. Bu kimyasal, koyu, siyah bir tabaka oluşturmak için gümüşle reaksiyona girer. Nem ve ışığın yüksek olduğu yerler bu süreci hızlandırır. Saç spreyi veya parfüm gibi ürünlerle temas da süreci hızlandırabilir.

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir