Mükemmel ortanca çiçeği bakımı nasıl yapılmalıdır? Ortanca Bakımı hakkında ipuçları

Yazar | Yayınlanançiçekler No comments

Romantik ortanca çiçeği, özellikle genç bahçe sahipleri için biraz eski moda kabul edilir. İkna edici olan sadece en güzel renklere ve çiçeklere sahip yeni ortanca çeşitleri değildir. Sabırlı bahçıvanlar, ortancalarının çiçek rengini birkaç numara ile güzel bir maviye çevirmeyi bile başarırlar. Doğal olarak güzel ortancaların renklendirilmesi gerekmez. Ortancanın doğru bakımı ile uzun süre onunla çok zevk alacaksınız. Şaşırtıcı bir şekilde, birkaç temel kurala uyarsanız ortanca çiçeği bakımı oldukça kolaydır. Ortanca çiçeğinin ihtiyacı olan şey büyük ölçüde çeşitliliğe bağlıdır.

Ne tür ortanca çiçeği var?

Ortancalar birçok farklı renkte gelir. İlgili ortanca türünü büyüme alışkanlığı ve çiçeklerin şekli ile tanıyabilirsiniz. Hemen hemen tüm ortanca türleri, rüzgardan korunan gölgeli noktalara kısmen gölgeli olmayı tercih eder. Satın alırken, ilgili ortancanın konumu ve bakımı açısından neyin talep ettiğini öğrenin. Tüm ortanca türleri, besin açısından zengin toprakta gelişir:

Çeşitli ortanca çiçeği türleri için ideal konum ve çiçeklenme zamanı

Klasik çiftçinin ortancasına ek olarak, özel yaprak şekilleri veya çiçekleriyle öne çıkan başka çekici ortan ca türleri de vardır.

Salkım ortanca : Ağustos’tan Ekim’e kadar çiçek açar. Çoğunlukla beyaz çiçekleri, çeşidine bağlı olarak sonbaharda yeşile veya pembeye döner. Konum güneşli veya kısmen gölgeli olabilir.

Orman ortanca: Rüzgardan en iyi şekilde korunması gereken hem güneşli hem de gölgeli yerler için uygundur. Oldukça göze çarpmayan çiçekler Haziran ve Eylül ayları arasında ortaya çıkar.

Meşe yapraklı ortanca: Özellikle gösterişli yapraklara sahiptir. Derin yarıklardır ve güzel bir sonbahar rengine sahiptirler. Beyaz çiçekler temmuz ve ağustos aylarında ortaya çıkar, yer kısmi gölgede güneşli olmalıdır.

Kadife ortanca:  Çarpıcı kadifemsi, tüylü yapraklara sahiptir. Mor çiçekler temmuz ve ağustos aylarında ortaya çıkar ve böceklere besin sağlar . Sahte çiçeğin beyaz çelengi özellikle dikkat çekicidir. Mümkünse konum kısmi gölgede olmalıdır.

Tabak ortanca: Renkleri ile böcekleri çeken sözde çiçekleri de vardır. Çiçeklenme zamanı Temmuz’dan Ekim’e kadardır. Konum güneşli veya kısmen gölgeli olabilir.

Ortanca tırmanışı: Duvarlarda, ağaçlarda veya kafeslerde büyüyebilen türünün tek örneğidir. Bu tür ortanca aynı zamanda böcekler için popüler bir besin kaynağıdır. Kışın bile özel kabuk yapısı ve rengiyle etkileyicidir. Tırmanan ortancalar güneşli ve gölgeli yerlerde büyür. Çiçeklenme zamanı Haziran’dan Temmuz’a kadardır.

Bakım: ortancaları kuvvetlice sulayın

Genel olarak: Ortancalar suyu sever, bu nedenle özellikle kuru ve ılık havalarda toprak nemli tutulmalıdır. Bu aynı zamanda küvetteki ortancalar için de geçerlidir – her zaman su basması olmadığından emin olunmalıdır. Sıcaklık devam ederse sabah ve akşam sulanmalıdır, çünkü bitkiler birçok yapraktan bol su buharlaştırır.

ortanca çiçekleri nasıl gübrelenir?

ortanca çiçeği nasıl sulanmalıdır?

Ortancaları doğru şekilde kesin

Bir ortancanın ne zaman ve ne kadar budanacağı türlere bağlıdır. Popüler çiftçinin ortanca durumunda, ilkbaharda sadece donmuş veya ölü sürgünler kaldırılmalıdır. Çok fazla keserseniz, bitki bir sonraki yaz bolca çiçek açmayacak veya hiç çiçek açmayacaktır. Daha yaşlı bir ortanca gençleştirilecekse, yerden bir el genişliğine kadar kökten budama yapmaya değer. Öte yandan salkım ortanca, yoğun budamayı tolere eder ve bunu gür büyümesi ve birçok çiçekle ödüllendirir.

ortancalar

ortancalar nasıl sulanır?

Gübre size güç verir

Özel ortanca çiçeği gübreleri uzman mağazalarda mevcuttur, ancak açelya veya ormangülü gübreleri de uygundur. Gübre mayıs ve temmuz ayları arasında eklenmelidir. Gübre azotludur ve çok az fosfor içerir.

Ortanca ekmenin en iyi zamanı yaz sonu

Derin, gevşek ve humuslu bir bahçe toprağı idealdir, yeri rüzgardan korunmalıdır. Dikimden önce, ortancaları suyla dolu bir kovaya yaklaşık on dakika boyunca kök topunun ıslanabilmesi için yerleştirin. Dikim için en uygun zaman yaz sonlarıdır. Bu aşamada, bitkilerin kök geliştirmeleri için hala daha uzun haftaları vardır. Ek olarak, çiçeklerin şekilleri ve renkleri en iyi onları satın alırken değerlendirilir. Ortancalar ayrıca yaz aylarında kesimlerle kolayca çoğaltılabilir .

Ortanca çiçeği zengin mineralli ve nemli toprağı tercih eden çiçeklerdir. Genel olarak haftada bir kez yada iki kez sulanmaları gerekmektedir.
Bu ortancalar kıştan önce ya da kıştan sonra budanabilir. Eğer siz ortanca çiçeğinizi ilkbaharda budarsanız çok az çiçek açabilir.
Ortanca Çiçeğinin renklenebilmesi için en önemli şart bulunduğu ortamdaki toprağın pH değeridir. Eğer toprak uygun pH değerine sahipse ortanca çiçeği renklenir.Çünkü ortanca çiçeği topraktaki asit seviyesine göre rengini değiştirir.
Ortanca saksı çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir.

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir