Ortanca çiçeği bakımı nasıl yapılır?

Yazar | YayınlananGenel No comments

Ortanca ( Ortanca ) bahçede gerçek bir güzellik olabilir. Ancak bazen her yıl bol miktarda çiçek açmayı arzu edildiği gibi elde etmek o kadar kolay değildir. Ortancalarda çiçek veya sarı yaprak kaybını önlemek için ortanca çiçeği bakımı ile biraz uğraşmalısınız . Uzman ipuçlarımızı takip ederek, artık bu tür arızalar için endişelenmenize gerek yok.

Ortancalar, bahçede güvenilir bir şekilde çiçek açan klasiklerdir – ancak yalnızca doğru özenle. Sulamadan ve gübrelemeden büyük ortanca çiçek salkımını desteklemeye kadar – burada güzel divaların doğru şekilde işlenmesi hakkında her şeyi öğreneceksiniz.

Su ortancaları

Ortancalar çok susamış. Bu nedenle, özellikle ekicilerdeki örnekler için ortancaların düzenli sulanması önemlidir. Ancak yatağa ekilen ortancalar da zaman zaman su almaktan mutluluk duyar. Ortancalarda su eksikliği hızla fark edilir: sarkık yapraklar ve çiçekler ilk belirtilerdir. Bundan önce, yaprakların renginin önemli ölçüde daha koyu bir yeşile dönüştüğü de gözlemlenebilir.

Ortanca çiçeği nasıl sulanır:

Düzenli olarak toprağı / alt tabakayı kontrol edin; kurumaya başladığında su verme zamanı gelmiştir.

Yağmur suyu ile sulamak en iyisidir, musluk suyu genellikle alkalidir ve topraktaki pH değerini yükseltir

Muson gibi her şeyi aynı anda dökmeyin, bunun yerine sulama suyunu birkaç küçük dozda dağıtın.

Su basmasını önleyin, bu nedenle küvetlere drenaj delikleri sağlayın

Küvetteki ortancaların yazın günde birkaç kez, tercihen sabah veya akşam sulanması gerekebilir.

Kışın ortancanın sulanmasına gerek yoktur.

Ortancaları gübreleyin

Ortancalar organik veya organik-mineral olarak döllenmelidir. Tamamen mineral gübreleme mümkündür ancak uzun vadede toprak kalitesini bozarak bitkiye zarar verir. Ayrıca eser besin eksikliklerini daha olası hale getirir.

ortanca çiçekleri nasıl gübrelenir?

ortanca çiçeği nasıl sulanmalıdır?

Ortanca çiçeği nasıl gübrelenir:

Bir organik gübre aktarım tesisi muntazam ekim deliği dağıtılır ve iyi dökülebilir olmalıdır.

Açık havada ortanca çiçeği, kesinlikle Mart ve Mayıs ayları arasında olmak üzere yılda organik veya organik mineral gübrelerle gübrelenmek için yeterlidir. Daha sonraki gübreleme, ertesi yıl çiçeklenmeyi tehlikeye atabilir ve azot uygulaması çok fazla ise don hasarıyla tüm bitkiyi de etkiler.

Saksı ortancaları, düşük substrat hacmi nedeniyle yılda iki kez döllenir: Mart ve Mayıs arasında, son üçte biri Haziran ve Ağustos arasında gübrelemenin üçte ikisini alırlar. Organik, potasyum açısından zengin gübrelerin kullanımı ikinci randevuda özellikle önemlidir. Bunlardan gerektiği kadar azot salınır ve dona duyarlı yeni sürgünlerin oluşmasına yol açmaz. Potasyum dona toleransını arttırır, hücrelerin boşluklarında bir çeşit antifriz görevi görür.

Ortanca çiçeği besin sağlarken, toprağın pH değeri her zaman dikkate alınmalıdır. Serbest çiçek açan güzeller, asidik topraklarda nötr veya hafif alkali topraklarda olduğundan çok daha iyi geçinir. Mavi çiçeklerin gelişmesi için yaklaşık 4,5 civarında bir pH değeri gereklidir. Ortancaların çok yaygın olan demir eksikliği , toprağın asitliği ile de ilgilidir: Bu yeterince asidik değilse, ortancalar için demir yetersizdir. Toprağı asidik tutmak için ormangülü toprağı, meşe yaprakları veya iğne yapraklı toprağı dikerken ve kullanırken bunu aklınızda bulundurun.

Bizim Plantura organik ortanca gübre Organik mineral ve potasyum vurgulayan bir besleyici bileşimi boyunca donma hasarına karşı sevilen hydrangeas korur. Akan uygulama, eşit büyümeyi ve çiçek oluşumunu destekler. Demir eksikliğini önlemek için, bu mikro besin elementi de dahil edilmiştir, böylece küçük tencere hacimleri bile tükenmez.

ortanca çiçeği hakkında bilgiler

ortanca çiçeği nasıl gübrelenir?

Ortanca çiçeği budama

Muhteşem çiçekler için doğru kesim şarttır. Ortancalar sonbaharda veya ilkbaharda budanabilir. Doğru zamanı belirlemek için önce ne tür bir ortanca olduğunu bilmelisiniz. Çünkü Bauer ortanca ( Hydrangea macrophylla ) ve Oakleaf ortancaları ( Hydrangea quercifolia ) sonbaharda gelecek yıl çiçek bitkilerini oluşturur. Böylece geçen yılki ağaçta çiçek açarlar. Burada çok fazla kısarsan, bu güzel çiçeğin kaybı anlamına gelebilir. Salkım ( Hydrangea paniculata ) veya kartopu ortancaları ( Hydrangea arborescens), öte yandan, sözde yıllık odun üzerinde çiçek açar.

Zengin, nemli toprağı tercih eden ve bol suya ihtiyacı olan ortanca çiçeklerinin, hava sıcaklıklarına bağlı olarak haftada 1 ya da 2 kez sulanmaları gerekir. Mart, mayıs ve temmuz aylarında genel amaçlı gübre kullanımı çiçeklenmenin sağlıklı olmasını sağlayacaktır.
Bu ortancalar kıştan önce (çiçek açtıktan sonra) ya da kıştan sonra (Mart ayından önce) budanabilir. Ortancaları ilkbaharda budamanız halinde, çok az çiçek açacaklardır.
Ortancanın renk değiştirmesi için gerekli olan topraktaki pH değerini değiştirmektir. Bahçenize aldığınız pembe bir ortancayı dikip daha sonra maviye döndüğünü görebilirsiniz.
Ortanca saksı çiçeği rüzgar akımı alan yerlerden uzak tutulmalıdır. Kış aylarında çiçeğin bulunduğu ortam sıcaklığı 14 ile 15 derecenin altına düşmemelidir.

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir