Kadife çiçeği (Marigoldlar) Bakımı, Özellikleri ve Anlamı

Yazar | YayınlananGenel No comments

Kadife çiçeği bakımı ve anlamı hakkında daha fazla bilgi edinmek ister misiniz? Okumaya devam etmek! Çiçeğe nasıl bakılacağını, ne anlama geldiğini ve hatta Marigoldların birçok farklı rengini tartışacağız! Kadife çiçeği bakımı ve anlamı hakkında her şeyi öğrendikten sonra, gelecekte kendi Kadife çiçeği bakımına hazır olacaksınız! İşte Marigoldlara bakmanın en iyi yollarından birkaçı.

Kadife çiçeği (Marigoldlar) özellikleri

Marigoldlar çeşitli renklerde gelir ancak hepsinin temel anlamı aynıdır. Umudun ve yenilenmenin sembolüdürler ve eski kültürlerde yiyecek ve içeceklere renk ve lezzet katmak için kullanılmıştır. Viktorya döneminde, kadife çiçeği genellikle ölüleri onurlandırmak için kurban edilirdi ve kederle ilişkilendirilirdi. Orta Çağ boyunca, kadife çiçeği genellikle aşk tılsımı olarak taşınırdı ve cesur çiçek başları umut, iyimserlik ve tutkuyu sembolize ederdi.

Meksika’ya özgü olmasına rağmen, kadife çiçeği dünya çapında popüler hale geldi. Güzelliklerinin yanı sıra, marigoldların bahçeniz için bir takım şaşırtıcı faydaları vardır. Bu faydalardan biri de nematod kontrolüdür. Fransız marigoldları, toprak kaynaklı küçük solucanlar olan kök-ur nematodlarına karşı en etkilidir. Aynı zamanda harika anti-inflamatuar bitkilerdir. Kadife çiçeği bahçeniz için harikadır, ancak onları yemeden önce her zaman alerji testi yapmalısınız.

kadife çiçeği

kadife çiçeği bakımı

Marigoldların çok az bakıma ihtiyacı vardır. Tohumla büyürler, böylece onları bahçenizden kurtarabilir ve daha sonra tekrar ekebilirsiniz. Onları 10-15 santigrat derece sıcaklıktaki aydınlık bir odada tutun ve yalnızca toprak kuruduğunda sulayın. Saksılarda kadife çiçeği yetiştiriyorsanız, yaprakları güçlü bir kokuya sahip olduğundan, yapraklarını soymak isteyeceksiniz. Kokmuş kokuları önlemek için yaprakları tuttuktan sonra ellerinizi yıkayın.

Kadife çiçeği kırmızı veya sarı da dahil olmak üzere birçok renkte satın alabilirsiniz. Sıcak renkleri, özellikle ilkbaharda toplandığında görünümlerine anlam katıyor. Eski Aztek kültüründe çiçek açan bir kadife çiçeği, bahar yağmuru anlamına geliyordu. Marigoldlar ayrıca, gözler için iyi olan ve yaşlanma karşıtı özelliklere sahip bir pigment olan lutein içerir. Bunlar mantar önleyici, virüs önleyici ve iltihap önleyici özelliklerdir. Tıbbi özellikleri de dahil olmak üzere birçok farklı kadife çiçeği bakımını ve anlamını çevrimiçi olarak bulabilirsiniz.

kadife çiçeği anlamı

Güzel bir çiçek olarak kadife çiçeklerinin birçok kullanımı vardır. Şanslı bir çiçek olarak kabul edilirler, onları alan insanlara iyi şanslar ve mutluluk getirirler. Kadife çiçeği bahçelerde sık görülen bir manzaradır ve derin güzelliği sevgilinizin kalbini baştan çıkarabilir. Bununla birlikte, marigoldların mümkün olduğunca güzel görünmelerini sağlamak için onlara nasıl düzgün bakılacağını bilmelisiniz. İşte kadife çiçeği yetiştirmek için bazı yararlı ipuçları.

Kadife çiçeğinin sayısız tıbbi özelliği vardır ve hatta Aztekler tarafından bile kullanılmıştır. Parlak sarı çiçeklerinin, iyileştirici ve tıbbi özelliklere sahip uçucu yağlar ve reçine içerdiğine inanılmaktadır. De La Cruz – Badiano Aztek Bitkisel’de, kadife çiçeği tedavi etmek için kullanıldı hıçkırıklar, yıldırımlar ve hatta insanların nehirleri güvenli bir şekilde geçmelerine yardımcı olmak için. Antibakteriyel özellikleri onları yara iyileşmesi için mükemmel bir çare haline getirir. Ayrıca arı sokması için yatıştırıcı bir çiçektir ve yara iyileşmesi için faydalıdır.

kadife çiçeği renkleri

Yaz bahçeleri için popüler bir bitki olan marigoldların yetiştirilmesi kolaydır. Tam güneş ışığında ve iyi drene edilmiş toprakta gelişirler. Uzun çiçeklenme süreleri vardır ve kral kelebeklerini cezbederler. Ek olarak, tohumdan yetiştirilmeleri nispeten kolaydır. Arnosky Family Farms, haftada binlerce buket üretiyor. Kadife çiçeği bakımı hakkında daha fazla bilgi edinin. Aşağıdaki bilgiler kendi güzel marigoldlarınızı büyütmenize yardımcı olmak için verilmiştir.

Kırmızı ve turuncu kadife çiçeği, çiçek tarhınıza parlak yaz rengi sağlayacaktır. Fireball Fransız kadife çiçeği gibi bazı çeşitler iki renklidir. Yaprakları sarı uçlarla turuncu renkte açılır, ancak kompakt ve üretken kalır. Bu çeşit, teraslar ve kaplar için idealdir. Ateşli tonlardaki kadife çiçeği yeşil yapraklarla güzel bir tezat oluşturur. Parlak turuncu kadife çiçeği, diğer kadife çiçeği çeşitleriyle de iyi uyum sağlar. Ateşli renklerine rağmen, bu çeşit soğuk aylar için de iyi bir seçimdir.

kadife çiçeği hakkında bilgi sahibi olduk, peki kadife çiçekleri ile dolu çiçek sepeti oluşturup sevdiklerinize hediye etmek isterimsiniz? size bir önerimiz var. Türkiye’nin dinamik çiçek sitesi olan Kalite çiçek üzerinden en güzel çiçekleri aynı gün teslim olarak sipariş edebilirsiniz.

Yorum ekle

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir